Marko Kovačević

Lovačka prodavnica

Preciznim streljaštvom je počeo da se bavi 2000. godine u Zrenjaninu. Dve godine kasnije kreće da puca dinamičnu disciplinu TRAP za klub “Naftagas Elemir”. Od samog početka niže uspehe u pomenutoj disciplini. 3. mesto “Grand prix Stara Pazova”, 5. mesto na medjunarodnom Metalija kupu, 2. ekipno mesto u Srbiji. Pet godina za redom pojedinačni prvak Banata, 3. mesto pojedinačno u Vojvodini. 2008. godine počinje sve više da se interesuje za dinamično-praktično streljaštvo u kategoriji pištolj-puška. Iste godine počinje adaptaciju strelista I prilagodjava ga za praktično streljašto. U inostranstvu pohadja više instruktorskih kurseva kako za sportsko tako i za taktičko streljaštvo. Od 2011. godine vrši obuku za razne vidove streljaštva, taktike, home defens, službe obezbedjenja, private contractor, MSO. Do sada učestvovao u obuci preko 350 pojedinaca. Da bi dobio legitimitet instruktora u Srbiji završava kurs u  firmi “STGF” i upisuje kurs za operativnog trenera. Na nagovor prijatelja 2015. godine počinje da puca IPSC u Srbiji, u startu iza sebe ostavlja mnogo iskusnije takmičare . 2016. Godine puca za klub “Jedinica” iz Indjije. Na većini takmicenja je u prvih 10 strelaca. Na prvom multi-gun taakmičenju u Srbiji, februara 2018. godine osvaja 5. mesto pojedinačno i 2. mesto ekipno. Takodje na prestižnom takmičenju “Shooting chalenge” u Nišu 2018. godine osvaja dva druga mesta. 2019. godine osvoja prvo mesto  na “Shooting Chalenge” Niš.

 

SO Grmeč Extreme je klub praktičnog streljaštva ustanovljen 2018. godine kao naslednik Streljačke Družine Grmeč. Klub se pored praktičnog bavi i ostalim granama streljaštva i ekstremnim sportovima. Koriste otvorena strelišta za praktično streljaštvo kao i za gadjanje letećih meta. Članovi kluba se takmiče u vise streljačkih disciplina Trap, precizno streljaštvo, long range, a od 2020. godine i u IPSC ligi Srbije. Na prestižnom takmičenju “SHOOTING CHELENGE” Niš 2018. godine, članovi “Grmeč Extrem” kluba osvajaju drugo mesto u generalnom plasmanu kao i drugo mesto u shoot off-u, u konkurenciji od 18 ekipa medju kojima su bili pripadnici Srpskih specijalnih jedinica “Kobre” i Srpske žandarmerije.

Već naredne 2019. godine ekipa “Grmeč Extrema” osvaja “Shooting challenge” takmičenje u svim kategorijama. Na drugom multi-gun Lev1 takmičenju u Srbiji Marko Kovačević osvaja drugo mesto pucajući sa karabinom Colt M4 sa nišanom VORTEX CROSFIRE 1-4x24 i i CZ Scorpion EVO 3 sa Red dot-om VORTEX CROSFIRE.